Újabb republikánus politikus szállt versenybe az elnökjelöltségért

Újabb politikus csatlakozott az amerikai republikánusok elnökjelölti versenyéhez: Chris Christie korábbi New Jersey kormányzó kedden jelentette be indulási szándékát.

A politikus benyújtotta a jelöltséghez szükséges iratokat a Szövetségi Választási Bizottsághoz, majd az esti órákban a New Hampshire állambeli Manchesterben támogatói előtt tartott beszédében vázolta politikai elképzeléseit.

Christie 2016-ban is pályázott a republikánus elnökjelöltségre, amelytől akkor Donald Trump javára visszalépett. Később megromlott a viszonya Trumppal és egyik legkomolyabb párton belüli kritikusává vált.

https://www.instagram.com/p/CtKu-A4LkKW/

Hétfőn Mike Pence volt alelnök is hivatalosan jelezte indulási szándékát, amikor benyújtotta a jelöltséghez szükséges nyilatkozatot az Egyesült Államok központi választási szervéhez. Trump egykori alelnöke a tervek szerint szerdán Iowa államban, első hivatalos kampányrendezvényén, támogatói előtt fogja formálisan is bejelenteni indulását, ahol ismerteti programjának fő irányait.

Chris Christie támogatottsága jelenleg 5 százalék alatt áll, míg Mike Pence-é 5 százalék körül mozog a republikánus választók körében.

Donald Trump magasan a legesélyesebb – 50 százalék feletti népszerűséggel -, őt követi Ron DeSantis floridai kormányzó 20 százalék körüli aránnyal, majd nagy lemaradással, 4-5 százalékos támogatottsággal Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövet és korábbi kormányzó, valamint Pence és Christie következnek. Rajtuk kívül Tim Scott szenátor, Larry Elder médiaszemélyiség és Vivek Ramaswamy vállalkozó jelentette be hivatalosan, hogy elindul a republikánus elnökjelöltségért.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »