A német elnök kiáll Románia schengeni tagsága mellett

Romániának a schengeni övezetben a helye, és Németország segíteni fog neki, hogy meggyőzze azokat a tagállamokat, amelyeknek kétségeik vannak ezt illetően – hangoztatta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök szerdán Bukarestben Klaus Iohannis román államfővel közösen tartott sajtóértekezletén.

Úgy értékelte: a kétoldalú kapcsolatok kiválóak, Románia európai uniós és NATO-országként is megbízható partner, amely bebizonyította szolidaritását az Ukrajna elleni orosz agresszió közepette.

A román államfő szerint az uniós tagállamok túlnyomó többsége megértette: Románia nem gyengítené, hanem erősítené a schengeni övezetet, a felvételét megvétózó Ausztriát pedig az illegális migráció elleni intézkedések fokozásával próbálják jobb belátásra bírni.

https://www.instagram.com/p/CsoBtLDIgxW/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Indokolatlannak tartja az osztrák vétót Románia

Ausztria a schengeni bővítésről: Horvátország jöhet, Románia és Bulgária nem

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »