Az EU és az USA az egészségügy területén is összefog

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közös egészségügyi munkacsoportot hozott létre, amelynek célja a partnerség kiterjesztése és az együttműködés erősítése a rákos megbetegedések kezelése, a globális egészségügyi veszélyek, valamint az egészségügyi ellátást biztostó infrastruktúra terén – jelentette be Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért felelős európai uniós biztos szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Xavier Beccerával, az amerikai egészségügyi és humán szolgáltatásokért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a ciprusi EU-biztos kiemelte: az Egyesült Államok kulcsfontosságú partner a globális egészségügyi kihívások kezelésében.

„Az első EU-Egyesült Államok egészségügyi munkacsoport elindításával megerősítjük kölcsönös elkötelezettségünket az egészségügy területén egyre szorosabbá váló transzatlanti partnerség mellett, és megvalósítjuk az EU globális egészségügyi stratégiájának egyik fontos prioritását, a rákellenes küzdelmet. Szilárdan hiszem, hogy az EU és az Egyesült Államok együttműködése jelentős változásokat hozhat a rákbetegek és családjaik számára” – jelentette ki.

https://www.instagram.com/p/CsWjlnAtooU/

A munkacsoporton belül két szakértői szintű alcsoport jött létre, amelyek a gyermekkori, illetve fiatal felnőttkori rákra és a tüdőrákra összpontosítanak az európai és az amerikai rákellenes stratégiák keretében. Az együttműködés célja az egymástól való tanulás elősegítése, a legjobb gyakorlatok cseréje, valamint a rákos megbetegedések kezelési eredményeinek javítása világszerte.

A másik két kiemelt területre, a globális egészségügyi vészhelyzetre és az egészségügyi ellátási infrastruktúrára összpontosító szakértői alcsoportok létrehozatala még folyamatban van, de mindkét fél támogatja a járványmegelőzés, a felkészültség és a reagálás terén történő együttműködést.

Közölték azt is: az EU és az Egyesült Államok arra törekszenek, hogy tartós globális mechanizmusokat hozzanak létre olyan egészségügyi veszélyek kezelésére, mint a madárinfluenza, a Marburg vírus okozta megbetegedés, az antibiotikumokkal szembeni ellenállás problémája és a koronavírus által okozott megbetegedés utáni szövődmények.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

3-as szintű önvezetési engedélyt kapott a Mercedes Kaliforniában

A Mercedes lett az első autógyártó, amely 3-as szintű önvezető technológiával szerelt járművek értékesítésére kapott engedélyt Kaliforniában, ezzel pedig megelőzte a Teslát, melynek járművei jelenleg csak 2-es szintű autonómiával rendelkeznek. A Mercedes-Benz újítása az S-osztályú és az EQS járművekben opcióként lesz elérhető.

Read More »

Alakul az új uniós migrációs csomag

Az új csomag a migráció frontországainak megsegítésére kötelező szolidaritási mechanizmust fektet le, mely lehetőséget biztosít a tagállamoknak arra, hogy válasszanak a szolidaritás különböző formái közül, nagy rugalmasságot biztosítva az eltérő igényekkel rendelkező tagállamok számára.

Read More »