WHO: hivatalosan is vége a Covid-vészhelyzetnek

A Covid-19 terjedése már nem számít globális közegészségügyi vészhelyzetnek – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

„A világjárvány több mint egy éve csökkenő tendenciát mutat, a lakosság immunitása a védőoltások és a fertőzések révén növekszik, a halálozás csökken, az egészségügyi rendszerekre nehezedő nyomás pedig enyhül” – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója egy genfi sajtótájékoztatón.

„Ez a tendencia lehetővé tette, hogy a legtöbb ország visszatérjen a Covid-19 előtti élethez, ezért nagy reménységgel kinyilvánítom: véget ért a Covid-19 miatt kihirdetett globális egészségügyi vészhelyzet” – tette hozzá.

https://www.instagram.com/p/Cr3aEZkNwou/

Az ENSZ-szervezet hivatalos adatai szerint világszerte közel 7 millió ember vesztette életét a járvány következtében azóta, hogy a WHO 2020. január 30-án először kihirdette a vészhelyzetet. Tedrosz szerint valójában a halálos áldozatok száma legalább 20 millió.

A WHO bejelentésére mindössze néhány nappal azelőtt került sor, hogy az Egyesült Államokban is megszűnik a Trump-kormányzat által először 2020-ban kihirdetett közegészségügyi és nemzeti vészhelyzet.

Bár Tedrosz szerint továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy megjelenik egy új koronavírus-változat, amely újabb megbetegedéseket okozhat – és ezért arra figyelmeztette a nemzeti kormányokat, hogy ne építsék le a vírus elleni küzdelemre kiépített rendszereiket -, elmondása alapján eljött az idő, hogy az országok a sürgősségi válaszlépésekről áttérjenek a Covid más fertőző betegségekhez hasonló kezelésére.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »