Csak az amerikaiak 36 százaléka elégedett Joe Bidennel

Az ABC News és a The Washington Post közös felmérése szerint az amerikaiak körében 36 százalékon áll Joe Biden elnöki munkájának elfogadottsága. A közvéleménykutatásban megkérdezett választókorúak 56 százaléka elégedetlen a jelenlegi elnök munkateljesítményével.

A két médium közös kutatásában Joe Biden hivatalban lévő és Donald Trump volt elnök összehasonlítására kérték a válaszadókat. A megkérdezettek 56 százaléka azt mondta, hogy Donald Trump az elnöksége idején jobban kezelte a gazdasági kérdéseket, mint a jelenlegi elnök. Eközben 36 százalék nyilatkozott úgy, hogy Joe Biden teljesítménye felülmúlja elődjéét a gazdaságpolitikában.

Az amerikai állam fizetésképtelenségével fenyegető, az államadósság-plafon megemelése körüli vitáért ugyanakkor többen (39 százalék) tartják felelősnek a törvényhozás republikánus képviselőit, mint az elnököt (36 százalék).

A megkérdezettek 62 százaléka „szellemi frissességét” figyelembe véve nem tartja alkalmasnak Joe Bident az elnöki feladatok hatékony elvégzésére. Donald Trump esetében 43 százalék vélte úgy, hogy mentális állapota miatt nem lenne alkalmas a hatékony munkavégzésre elnökként. A válaszadók 54 százaléka nem tartja Joe Bident becsületesnek és megbízhatónak, míg Donald Trumppal kapcsolatban 63 százalék nyilatkozott így.

A felmérés szerint a 2024-es elnökválasztáson az amerikaiak 44 százaléka Donald Trumpra, 38 százaléka pedig Joe Bidenre szavazna. Ha a republikánusok színeiben Ron DeSantis floridai kormányzó lenne a jelölt, akkor ő 42, míg Biden 37 százalékot kapna.

Az ABC-Washington Post kutatásában a megkérdezettek többsége ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy indokoltnak tartaná a bűnügyi vádemelést Donald Trump ellen a 2020-2021-es elnöki hatalomátadás körülményeit érintő vizsgálat nyomán és a nála talált – elnöki időszakából származó – minősített dokumentumok ügyében.

A közvélemény-kutatás 2023. április 28. és május 3. között készült.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »