Mélypontja közelébe került Joe Biden támogatottsága

Az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága.

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt, ami jelentős csökkenés a februári 45 és a januári 41 százalékhoz képest.

Biden támogatottsága a megugró infláció – és ezen belül is a rekord szintre dráguló üzemanyagok – nyomán tavaly júliusban érte el eddigi mélypontját 36 százalékkal, az elmúlt hónapokban ugyanakkor – legalábbis az AP hírügynökség és a NORC közvéleménykutató közös felmérése alapján – meghaladta a 40 százalékot.

A friss felmérés alapján az elnök gazdaságpolitikáját a megkérdezettek 31 százaléka, miközben külpolitikáját 39, klímapolitikai intézkedéseit pedig 41 százaléka támogatja.

Az elemzésből kiderül, hogy Biden támogatottsága elsősorban a 45 évnél fiatalabb demokrata szavazók elpártolása miatt romlott, akik körében az elnök intézkedései 66 százalékos támogatottságot élveznek, miközben az idősebb demokraták körében 85 százalékost. Ezen belül az elnök gazdasági intézkedéseit a demokratákhoz tartozó fiatalok 54 százaléka, míg az idősebbek 72 százaléka támogatja.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »