Valószínűleg már most recesszióban van a brit gazdaság

Az első becslésnél valamivel nagyobb mértékben csökkent a brit gazdaság teljesítménye a harmadik negyedévben.

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett, felülvizsgált végleges adatai szerint a hazai össztermék (GDP) értéke a szeptemberrel zárult három hónapban 0,3 százalékkal visszaesett a második negyedévvel összevetve. A múlt hónapban közölt első becslésben még 0,2 százalékos harmadik negyedévi GDP-csökkenés szerepelt.

https://www.instagram.com/p/Cmdg4yCIwwi/

A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, a Bank of England legújabb előrejelzése szerint ugyanis a brit hazai össztermék a folyó negyedik negyedévben 0,1 százalékkal csökken. Az általánosan elfogadott technikai meghatározás alapján egy adott gazdaság akkor kerül recesszióba, ha a GDP-érték két egymást követő negyedévben visszaesik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Még mindig négy évtizedes rekord közelében a brit infláció

2023 egészében recesszióra számít a brit jegybank

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: valószínűleg bukta oroszországi üzemét a Volkswagen

A hét első kereskedési napját Európában teljes mértékben a Credit Suisse UBS általi átvételére adott reakciók határozzák meg. Bár a kereskedés eléggé pesszimistán indult, a délelőtt folyamán már egyértelmű visszapattanás volt látható. A befektetők figyelme most arra irányul, hogy a Wall Street hogyan reagál a felvásárlásra és a Credit Suisse kockázatos kötvényeinek lenullázására.

Read More »

Észak-Korea megregulázására szólított fel a G7-csoport és az EU

A Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő G7-csoport, valamint az Európai Unió közös állásfoglalásában a tárcavezetők kijelentették: tavaly óta Észak-Korea fokozta a helyzet elmérgesedéséhez vezető tevékenységét a soha nem látott mennyiségű ballisztikus rakéta kilövésével.

Read More »