Felrobbantották az Oroszországot a Krímmel összekötő hidat

Az orosz hatóságok szombaton arról számoltak be, hogy egy teherautó felrobban(t)ása nagy tüzet okozott az egyetlen hídon, amely az orosz szárazföldet a megszállt Krím félszigettel köti össze.

Helyi idő szerint reggel 6 óra 07 perckor az orosz államilag támogatott média a nemzeti terrorizmusellenes bizottságot idézve közölte, hogy a kercsi híd közúti forgalmi oldalán felrobbant egy teherautó. A lángoktól kigyulladt hét olajszállító tartálykocsi is, amelyet vasúton szállítottak a Krímbe – tették hozzá.

A kercsi híd Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik presztízsprojektje, amelyet azután épített, hogy a Kreml 2014-ben annektálta a Krímet, egy olyan látszat-népszavazás után, amelyet múlt hónapban további négy ukrajnai régióban is megszerveztek.

https://www.instagram.com/p/CjceY1UArYn/

A közösségi médiában megosztott képek és videók látszólag jól mutatják a tűz és a károk nagyságát, de a CNBC független forrásból egyelőre nem tudta ellenőrizni a beszámolók és képek hitelességét.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Instagram

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »