Felrobbantották az Oroszországot a Krímmel összekötő hidat

Az orosz hatóságok szombaton arról számoltak be, hogy egy teherautó felrobban(t)ása nagy tüzet okozott az egyetlen hídon, amely az orosz szárazföldet a megszállt Krím félszigettel köti össze.

Helyi idő szerint reggel 6 óra 07 perckor az orosz államilag támogatott média a nemzeti terrorizmusellenes bizottságot idézve közölte, hogy a kercsi híd közúti forgalmi oldalán felrobbant egy teherautó. A lángoktól kigyulladt hét olajszállító tartálykocsi is, amelyet vasúton szállítottak a Krímbe – tették hozzá.

A kercsi híd Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik presztízsprojektje, amelyet azután épített, hogy a Kreml 2014-ben annektálta a Krímet, egy olyan látszat-népszavazás után, amelyet múlt hónapban további négy ukrajnai régióban is megszerveztek.

https://www.instagram.com/p/CjceY1UArYn/

A közösségi médiában megosztott képek és videók látszólag jól mutatják a tűz és a károk nagyságát, de a CNBC független forrásból egyelőre nem tudta ellenőrizni a beszámolók és képek hitelességét.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Instagram

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »