Mind a négy annektált régióban településeket foglal vissza Ukrajna

Az ukrán erők újabb győzelmeket könyvelhettek el a harctéren, Volodimir Zelenszkij elnök kedd esti beszédében újabb „jó híreket közölt a frontvonalról”.

Az ukrán ellentámadásban különösen délen, a Herszon térségében történt előrenyomulással gyors és jelentős győzelmeket könyvelhettek el. Most már több tucatnyi települést szabadítottak fel a héten négy olyan régióban, amelyeket Oroszország a múlt héten „annektált” – mondta Zelenszkij.

https://www.instagram.com/p/CjTVlyVpK30/

Moszkva befolyása az elcsatolt területeken (Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck) így egyre bizonytalanabbnak tűnik, mivel az orosz erők egyik régiót sem tartják teljesen megszállva, Ukrajna keleti és déli ellenoffenzívái pedig továbbra is lendületben vannak.

Az Egyesült Államok eközben még több tűzerőt ajánlott fel Ukrajna számára, a Biden-kormányzat kedden újabb 625 millió dolláros katonai segélyt jelentett be Kijevnek. Joe Biden elnök a Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetésben kijelentette, hogy az Egyesült Államok soha nem fogja elismerni a törvénytelen annexiós kísérleteket.

Forrás: CNBC / Financial Times / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Méretet vált a Fiat Panda

A Fiat elhagyja a miniautók szegmensét, és a korábbinál nagyobb autókkal újítja meg kínálatát, melyeket belsőégésű motorral és teljesen elektromos hajtásláncokkal fognak értékesíteni. 

Read More »