Hongkong ingyenes repülőjeggyel lendítené fel a turizmust

Hongkong azt mondja, hogy 500 000 darab repülőjegyet fog elajándékozni 2 milliárd hongkongi dollár (mintegy 254,8 millió dollár) értékben, és ezzel próbálja fellendíteni a Covid által érzékenyen érintett idegenforgalmi ágazatát.

A város az elmúlt hetekben több – egyébként rendkívül szigorú – járványellenes intézkedést is visszavont, a nagy légitársaságok azonban nagyon küzdenek azért, hogy visszaállítsák az utasforgalmat a pandémia előtti szintre. A cseresznyét a hab tetején az jelentette, hogy szerdán a Virgin Atlantic brit légitársaság közölte: az ukrajnai háborúval kapcsolatos problémák miatt 30 év után bezárja hongkongi irodáját és leállítja az ide tartó járatait.

„A repülőtéri hatóság véglegesíti a megállapodást a légitársaságokkal. Amint a kormány bejelenti, hogy feloldja a beutazókra vonatkozó Covid-19 korlátozásokat, elindítjuk az ingyenes repülőjegyek kampányát” – mondta Dane Cheng, a Hongkongi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy az ingyenes jegyeket – amelyeket a hongkongi légitársaságok támogatására vásároltak a járvány idején – jövőre a város reptéri hatósága fogja szétosztani a beutazók és a kiutazók között.

https://www.instagram.com/p/CjYh8gfKUeE/

Egészen a közelmúltig Hongkongban voltak a világ legszigorúbb járványügyi szabályai, mivel Kína zéró-Covid politikáját követte. A múlt hónapban a hongkongi kormány azonban közölte, hogy többé nem követeli meg a városba érkező emberektől, hogy az ide tartó járatokra való felszállás előtt szállodai karanténba vonuljanak vagy negatív Covid-tesztet mutassanak fel. Mostantól az utazóknak elég, ha az érkezés utáni három napban megfigyelik magukat.

Forrás: BBC / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »