14-szeres áron fogynak a jegyek a Moszkva-Dubaj járatokra

A Moszkvából Dubajba tartó, egyirányú, turistaosztályra szóló repülőjegyek ára akár 5000 dollárba is kerülhet, sok járatra pedig már nem is lehet jegyet kapni. Ennek oka természetesen az, hogy Vlagyimir Putyin elnök a múlt héten közölte: részlegesen behívja a tartalékosokat az ukrajnai harcokba. A nagyjából ötórás repülőút egy héttel a szeptember 21-i bejelentés előtt körülbelül 350 dollárba került.

Az Emirates és a FlyDubai légitársaságok jelenlegi árai egy egyirányú, turistaosztályú jegyért 2577 és 4773 dollár között mozognak a szeptember 28. és október 26. közötti időszakra. A Statista.com szerint az olcsóbbik ár több mint 2 és félszerese a havi 965 dolláros orosz átlagfizetésnek.

A Szentpétervárról, Oroszország második legnagyobb városából Dubajba induló közvetlen járatok ára 2600 dollár körül van, míg a Moszkvából Abu-Dzabiba induló járatokra szóló jegyek ára 3000 dollár körül mozog az Etihad Airways járatain.

https://www.instagram.com/p/Cikft3YD28J/

A Google Travel szerint az átszállásos járatokat alacsonyabb áron, de még mindig az átlagosnál lényegesen többért kínálják a légitársaságok: az Azerbaijan Airlines-nál egy turistaosztályra szóló jegy Dubajba bakui átszállással 988 és 1040 dollár között mozog a szeptember 28. és október 6. közötti hétre, ami körülbelül háromszorosa a mozgósítás bejelentése előtti árnak.

„Az oroszok tömegével repülnek” – írta Ian Bremmer, az Eurasia Group kockázati tanácsadó cég vezérigazgatója a Twitteren. A bejegyzést a Flightradar24.com járatkövető oldal videójával együtt osztotta meg, amelyen az Oroszországból néhány nap alatt tömegével távozó repülőgépek láthatók.

Akinek több pénze van, a magánrepülőgépeken való utazás is opció, de ezek ára is jelentősen megugrott. A Guardian jelentése szerint az oroszok 21 300 és 26 600 dollár közötti összeget fizetnek egy helyért egy magánrepülőgépen. Egy cégvezető elmondása szerint ez többszöröse a szokásos áraknak, a kereslet azonban így is „50-szeresére nőtt”.

Az oroszok persze nem csak légi úton próbálnak menekülni; a műholdas felvételek, valamint a hírcsatornákon és a közösségi médiában közzétett felvételek hosszú, kilométeres sorokban álló autókat mutatnak Oroszország Finnországgal, Grúziával, Kazahsztánnal és több más országgal közös határainál. Kazahsztán kormánya arról számolt be, hogy az elmúlt héten közel 100 000 orosz állampolgárt fogadott be.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »