Szombaton itthon is megdőlt a melegrekord

Szombaton megdőlt a nappali melegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Mint írták, mostanáig a július 23-ai melegrekord 39 Celsius-fok volt, melyet 2015-ben két állomáson – Békéssámson és Felcsút – is rögzítettek. Ez most 2,5 fokkal megdőlt, ugyanis Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen is 41,5 fokig melegedett a levegő.

Az abszolút melegrekord viszont nem dőlt meg, így továbbra is a 2007. július 20-án, Kiskunhalason mért 41,9 fok a meteorológiai szolgálat méréseinek kezdete óta regisztrált legmagasabb hőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, de ezt később kedd éjfélig meghosszabbította.

https://www.instagram.com/p/CgRrJ5AI4UQ/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Életképek Nagy-Britannia legmelegebb napjáról

A hőség miatt sűrűsödnek a természeti katasztrófák

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »