Belgiumban ismét felívelőben van a járvány

Belgiumban ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek átlagos napi száma, és egyre többeket szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A napilap az illetékes belga közegészségügyi hatóság kedden közzétett adatait ismertetve közölte, hogy június 7-e és 13-a között naponta átlagosan 1878 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, s ez 19 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. Az esetek 59,1 százalékában a koronavírus omikron variánsa okozta a fertőzést.

A vizsgált időszakban naponta átlagosan 61 embert szállítottak kórházba a koronavírus-fertőzés súlyos tüneteivel; ez 15 százalékkal több az előző hétnapos időszakban kórházba szállított betegek számánál. Jelenleg Belgiumban 889 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, köztük 62-t intenzív osztályon kezelnek. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan 6 ember halt meg a vírusfertőzés következtében; ez öt százalékkal marad el az előző heti adatoktól.

Beszámoltak arról is, hogy Belgiumban a múlt héten naponta átlagosan közel 10 200 koronavírus-tesztet végeztek, a pozitív tesztek aránya 19,4 százalékos volt. A vírus szaporodási rátája 1,1, amely azt jelenti, hogy a járvány terjedésének üteme gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új megbetegedések száma 14 nap alatt elérte a 210-et – közölték.

A járvány kezdete óta Belgiumban 4 177 440-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 31 835-en vesztették életüket a szövődményekben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek