Csúcsot döntött a budapesti repülőtér utasforgalma

Megdőlt a járvány utáni csúcs; a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren több mint 1 millió utast szolgáltak ki májusban – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kedden.

A havi utasforgalom 1130 százalékos, az idei első 5 hónapban kezelt 84 ezer tonnányi légiáru pedig 17 százalékos emelkedés 2021 azonos időszakához képest. A májusi teherforgalom meghaladta a 15 millió tonnát. Az utasok közül a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amszterdamba, illetve Frankfurtba utaztak, de Barcelona és München is rendkívül népszerű úticél volt – írták.

https://www.instagram.com/p/CeX166MKG_3/

Júniusban több újítást vezettek be; a Wizzair, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean légitársaságok utasai például a budapesti Kálvin téren poggyászfeladót vehetnek igénybe érvényes beszállókártyájukkal.

Emellett több új járat is indult, így ettől a hónaptól el lehet repülni Budapestről Törökország harmadik legnagyobb városába, Izmirbe, New York pedig ugyancsak közvetlenül elérhető a magyar fővárosból.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről jelenleg 114 város 125 légikikötőjébe lehet utazni 34 légitársaság kínálatában – tették hozzá.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »