Csúcsot döntött a budapesti repülőtér utasforgalma

Megdőlt a járvány utáni csúcs; a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren több mint 1 millió utast szolgáltak ki májusban – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kedden.

A havi utasforgalom 1130 százalékos, az idei első 5 hónapban kezelt 84 ezer tonnányi légiáru pedig 17 százalékos emelkedés 2021 azonos időszakához képest. A májusi teherforgalom meghaladta a 15 millió tonnát. Az utasok közül a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amszterdamba, illetve Frankfurtba utaztak, de Barcelona és München is rendkívül népszerű úticél volt – írták.

Júniusban több újítást vezettek be; a Wizzair, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean légitársaságok utasai például a budapesti Kálvin téren poggyászfeladót vehetnek igénybe érvényes beszállókártyájukkal.

Emellett több új járat is indult, így ettől a hónaptól el lehet repülni Budapestről Törökország harmadik legnagyobb városába, Izmirbe, New York pedig ugyancsak közvetlenül elérhető a magyar fővárosból.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről jelenleg 114 város 125 légikikötőjébe lehet utazni 34 légitársaság kínálatában – tették hozzá.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »