90%-os átoltottság és tüntetések Új-Zélandon

Több ezren vonultak fel csütörtökön Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban, hogy tiltakozzanak a Covid-19 elleni oltási kötelezettség és a korlátozások ellen, miközben az ország elérte a 90%-os átoltottsági szintet.

Az Új-Zélandon bevezetett szigorú lezárások és oltási akciók ugyan segítettek alacsonyan tartani a koronavírus-fertőzések és az ezzel összefüggő halálesetek számát, sokan úgy gondolják: elég volt. Csütörtökön ezrek vonultak utcára, hogy több szabadságot és az oltási kötelezettség megszüntetését követeljék. A békés demonstráción részt vevő tüntetők nagy része nem viselt maszkot.

A kormány eddig a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és más közszolgálati szektorban dolgozók számára írta elő az oltás felvételét.

A növekvő nyomás hatására Jacinda Ardern miniszterelnök enyhített a legtöbb korlátozáson a karácsonyi szünet előtt. A szigetország nemzetközi határai azonban továbbra is zárva maradnak a külvilág előtt, és csak fokozatosan nyitják meg őket a jövő évtől.

https://www.instagram.com/p/CXiV7VMJNeV/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »