90%-os átoltottság és tüntetések Új-Zélandon

Több ezren vonultak fel csütörtökön Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban, hogy tiltakozzanak a Covid-19 elleni oltási kötelezettség és a korlátozások ellen, miközben az ország elérte a 90%-os átoltottsági szintet.

Az Új-Zélandon bevezetett szigorú lezárások és oltási akciók ugyan segítettek alacsonyan tartani a koronavírus-fertőzések és az ezzel összefüggő halálesetek számát, sokan úgy gondolják: elég volt. Csütörtökön ezrek vonultak utcára, hogy több szabadságot és az oltási kötelezettség megszüntetését követeljék. A békés demonstráción részt vevő tüntetők nagy része nem viselt maszkot.

A kormány eddig a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és más közszolgálati szektorban dolgozók számára írta elő az oltás felvételét.

A növekvő nyomás hatására Jacinda Ardern miniszterelnök enyhített a legtöbb korlátozáson a karácsonyi szünet előtt. A szigetország nemzetközi határai azonban továbbra is zárva maradnak a külvilág előtt, és csak fokozatosan nyitják meg őket a jövő évtől.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »