90%-os átoltottság és tüntetések Új-Zélandon

Több ezren vonultak fel csütörtökön Új-Zéland fővárosában, Wellingtonban, hogy tiltakozzanak a Covid-19 elleni oltási kötelezettség és a korlátozások ellen, miközben az ország elérte a 90%-os átoltottsági szintet.

Az Új-Zélandon bevezetett szigorú lezárások és oltási akciók ugyan segítettek alacsonyan tartani a koronavírus-fertőzések és az ezzel összefüggő halálesetek számát, sokan úgy gondolják: elég volt. Csütörtökön ezrek vonultak utcára, hogy több szabadságot és az oltási kötelezettség megszüntetését követeljék. A békés demonstráción részt vevő tüntetők nagy része nem viselt maszkot.

A kormány eddig a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és más közszolgálati szektorban dolgozók számára írta elő az oltás felvételét.

A növekvő nyomás hatására Jacinda Ardern miniszterelnök enyhített a legtöbb korlátozáson a karácsonyi szünet előtt. A szigetország nemzetközi határai azonban továbbra is zárva maradnak a külvilág előtt, és csak fokozatosan nyitják meg őket a jövő évtől.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Elkészült a lengyel határkerítés

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.

Read More »

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »