Jövő héten Magyarországon is indul a kisgyermekek oltása

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati oldalon azt írták: a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házigyermekorvosoknál oltják majd. A kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót; ennek dátumáról külön tájékoztatást adnak – közölték.

Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk. A gyermekvakcinát igénylő háziorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A közlemény szerint az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben mintegy 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek csak a felét használhatják fel, a másik felét ugyanis félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első után 3 héttel lesz esedékes.

A tájékoztatás szerint egy ampullában 10 gyermek oltásához elegendő vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a háziorvosoknak.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy – már az ötödik életévét betöltött – gyermeket lehet regisztrálni.

Kitértek arra is, hogy a 12-17 évesek oltása a nyár elejétől folyamatos. Ez a korosztály most előzetes időpontfoglalás nélkül is megkaphatja védőoltását a vasárnapig tartó oltási akción, de a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon – írta a kormányzati honlap.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Már valamivel kevesebb tanár sztrájkol Romániában

Romániában a május 22-én általános sztrájkba lépett tanügyi alkalmazottak közül mintegy 15 ezren felvették a munkát, miután múlt héten a kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (74 400 forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi rendeletet fogadott el - közölte kedden Ligia Deca oktatási miniszter.

Read More »