Egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet Magyarországon

A kormány egy héttel meghosszabbítja a hétfőn indult oltási akcióhetet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Idén lehet nagy karácsony, de csak akkor, ha a harmadik oltást felvevők száma megnő – jelentette ki, hozzátéve: a legtöbben a harmadik dózist veszik most fel, a legkisebb az első vakcináért jelentkezők aránya.

A zárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás – tette hozzá, hangsúlyozva: arra is szükség van, hogy az emberek betartsák a korábban elrendelt védelmi intézkedéseket. Mindenkit arra kért, hogy vegye fel a harmadik oltást, mondván, aki ezt megtette, „annak megmentettük az életét”.

Békéscsaba, 2021. november 26.
Hornok Margit asszisztens beolt egy férfit az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 26-án. A kormány egy héttel meghosszabbítja a november 22-től 28-ig tartó oltási akcióhetet, így december 5-ig regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is.
MTI/Rosta Tibor

Az esetleges lezárásokról szólva Orbán Viktor kijelentette: a magyar kormány semmit sem zár ki, de minden rosszat szeretne elkerülni. Ha a harmadik oltások száma nő, ha úgy látják, hogy a fertőzések növekedését sikerül fékezni vagy megállítani, akkor nincs ok arra, hogy zárjanak – hangsúlyozta.

A kormányfő azt is bejelentette: miután egy nagy gyógyszergyártó cég megkapta az engedélyt az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására, Magyarország is szerzett 2 millió vakcinát. Az első szállítmány – 130 ezer adag – december 20-a környékén fog megérkezni, és utána folyamatosan fogják majd szállítani Magyarországra a gyerekek számára elérhető vakcinát. A szülőket arra kérte, gondolják át, és ha tehetik, akkor oltassák be a gyermekeiket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »