Utoljára még odacsapott Merkel az oltáselleneseknek

Beoltatlan személyek ezentúl nem léphetnek be nem létszükségleti cikkeket árusító üzletekbe, éttermekbe, kulturális és szórakoztató helyszínekre – jelentette be Angela Merkel csütörtök este, vélhetően utolsó komolyabb intézkedéseként, mint kancellár. 

Az új szabályokat a kormány a 16 tartomány vezetőivel és Merkel utódjával, Olaf Scholz-cal történő tanácskozás után jelentette be, amivel egyértelműen az oltás felvételét próbálják ösztönözni.

Azt is megerősítették, hogy benyújtanak egy törvénytervezetet a parlamentnek a koronavírus elleni oltások kötelezővé tételéről, amely elfogadása esetén jövő februárban vagy márciusban léphet hatályba – a tervezetet Olaf Scholz is támogatja.

Németország lakosságának mintegy 68,7%-a már teljes védettséggel rendelkezik, de a kormány minél hamarabb legalább 75%-ra szeretné emelni ezt az arányt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »