Utoljára még odacsapott Merkel az oltáselleneseknek

Beoltatlan személyek ezentúl nem léphetnek be nem létszükségleti cikkeket árusító üzletekbe, éttermekbe, kulturális és szórakoztató helyszínekre – jelentette be Angela Merkel csütörtök este, vélhetően utolsó komolyabb intézkedéseként, mint kancellár. 

Az új szabályokat a kormány a 16 tartomány vezetőivel és Merkel utódjával, Olaf Scholz-cal történő tanácskozás után jelentette be, amivel egyértelműen az oltás felvételét próbálják ösztönözni.

Azt is megerősítették, hogy benyújtanak egy törvénytervezetet a parlamentnek a koronavírus elleni oltások kötelezővé tételéről, amely elfogadása esetén jövő februárban vagy márciusban léphet hatályba – a tervezetet Olaf Scholz is támogatja.

Németország lakosságának mintegy 68,7%-a már teljes védettséggel rendelkezik, de a kormány minél hamarabb legalább 75%-ra szeretné emelni ezt az arányt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply