A Rolls-Royce legyártotta a világ leggyorsabb elektromos járművét

A Rolls-Royce közölte, hogy teljesen elektromos repülőgépe 623 km/órás csúcssebességet ért el, ezzel pedig a világ leggyorsabb elektromos járműve készült el. ⁠

A „Spirit of Innovation” névre keresztelt repülő a gyár által indított ACCEL projekt eredménye lett, ami az „Accelerating the Electrification of Flight”, azaz a repülés elektromosításának felgyorsítása” kifejezésnek a rövidített projektneve.⁠

https://www.instagram.com/p/CWd3zElMx_A/

A főként repülőgép-hajtóműveket gyártó Rolls Royce cég (az autógyártási üzletágat már jó ideje megvette a BMW és Rolls-Royce Motor Cars néven működik) három világrekordot szeretne bejegyeztetni a Nemzetközi Repülő Szövetségnél, ezek:

  • a repülő 3 kilométeres távon 555,9 km/órás átlagsebességet ért el
  • 15 kilométeres távon 532,1 km/órás átlagsebességet ért el
  • 3000 méter magasságig pedig 202 másodperc alatt emelkedett.⁠

A 623 km / órás csúcssebességet is az egyik ilyen mért szakaszon érték el.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »