Franciaország 65 év felett a 3. oltáshoz köti a védettségi igazolást

Franciaországban a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentum érvényességét decembertől három védőoltáshoz kötik a 65 éven felüliek és a veszélyeztettek számára – jelentette be keddi televíziós beszédében Emmanuel Macron államfő.

Az idősebb korosztály szeptember óta igényelheti az emlékeztető oltást a Pfizer/BioNTech vakcinájából, a jogosultaknak azonban egyelőre csak a fele vette fel.

A vírussal szembeni védettséget igazoló dokumentumot (oltási igazolást vagy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet) augusztus eleje óta kötelező bemutatni a legalább ötven főt fogadó nyilvános helyeken, így a vendéglátóhelyeken – beleértve a teraszokat is -, a vonatokon és a távolsági buszokon, a sportlétesítményekben, a kórházakban, valamint a kulturális intézményekben, a mozikban, a színházakban és a koncerttermekben.

A 67 millió lakosú országban a teljes lakosság 77, az oltásra jogosultak 90 százaléka vette fel a koronavírus elleni oltás két adagját. Az elnök jelezte, hogy az 50 és 64 év közöttiek számára december elején nyílik meg a lehetőség a harmadik adag igénylésére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek