Három céget csinálnak a General Electric-ből

A General Electric (GE) amerikai óriásvállalat kedden közölte, hogy három különböző cégre válik szét. A lépés a 129 éves konglomerátum végét jelenti, amely egykor a legértékesebb amerikai vállalat – és egyben az amerikai üzleti hatalom globális szimbóluma – volt. Az ambiciózus döntés a GE részvényeinek 8,2%-os emelkedését eredményezte a piac előtti kereskedésben.

A bostoni székhelyű vállalat közlése szerint az említett három részleg az energiára, az egészségügyre és a légiközlekedésre fog összpontosítani. A szétválást 2024 elejére tervezik teljesen befejezni.

Larry Culp vezérigazgató a Reutersnek adott interjújában azt mondta: nem számít arra, hogy a lépés következtében bármilyen szabályozási vagy munkaügyi problémába ütköznek. Hozzátette, hogy a kiválási döntés mögött nem áll befektetői nyomás.

https://www.instagram.com/p/CWD4kMWrDi1/

A General Electric a 2008-as pénzügyi válság óta szembesült azzal a befektetői szkepticizmussal, hogy képes-e fennmaradni, miközben egyre növekvő adósságállománnyal küszködik. A céget 2018-ban a Dow Jones Industrial Average részvényindexből is eltávolították, miután több éven át egyre rosszabb értékeléseket kapott.

Forrás: Reuters

Friss hírek