A Richter kötelezővé teszi az oltást

A Richter Gedeon magyar gyógyszergyártó cég több mint 12 ezer dolgozója számára tette kötelezővé a Covid-19 elleni védőoltást a munkavállalók egészsége, a munkahelyek védelme és termelés folyamatosságának biztosítása érdekében – jelentette be Orbán Gábor vezérigazgató hétfői sajtótájékoztatóján.

“Azt a döntést hoztuk, hogy kötelezővé tesszük az oltást. A kérdés csak az, hogy milyen időtávon tudjuk ezt a leghatékonyabban végrehajtani” – fogalmazott az igazgató.

A Reuters jelentése szerint a cég közölte, hogy a teljes munkaerő közel 80%-a kapott már legalább egy oltást. Akik megtagadják a vakcinát, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik.

Magyarországon november 1-jével léptek életbe a legújabb védelmi intézkedések: ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében pedig a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Ezt tette meg most a Richter.

Hétfőtől itthon is jönnek a járványügyi szigorítások

Forrás: The Guardian / Kitekintő

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »