Még egy szénerőműnek annyi Angliában

Az alábbi videón az látható, ahogy az Eggborough nevű angol kisvárosban lévő szénerőmű 90 méter magas hűtőtornyait felrobbantják. Az Eggboroughban lerombolt erőmű csak egy abból a 14 megszüntetett szénerőműből, amelyet az Egyesült Királyságban nyugdíjba küldtek az elmúlt évtizedben. 

2012-ben még az Egyesült Királyság energiaellátásnak 40%-át adták a szénerőművek, 2020-ra ez az arány 2% alá csökkent, sőt 67 napig úgy működött az ország energiaellátása, hogy egyáltalán nem égettek szenet.

https://www.instagram.com/p/CV3FYI9J_PZ/

A Glasgow-ban zajló klímaügyi konferencián részt vevő vezetők azt próbálják elérni, hogy az energiatermelésből kivezessék szenet, mint a klímaválság legnagyobb egyedi forrását. Egy-egy európai erőmű bezárása azonban mit sem ér, ha közben a világ más részein egyre csak nő a szénfelhasználás.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Klímacélok: hiába Európa elszántsága, a kínai ellenszél sokkal nagyobb

COP26: viták helyett tények és számok

Forrás: CNN / Instagram / Kitekintő / LR

 

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »