A vártnál is hatásosabb a Pfizer Covid-tablettája

A Pfizer közzétette szájon át szedhető koronavírus elleni tablettájának vizsgálati eredményeit és Albert Bourla vezérigazgató elmondása szerint az adatok még őket is meglepték.

A Paxlovid névre keresztelt gyógyszert 1219 fős mintán vizsgálták, akikből 607-en kaptak gyógyszeres kezelést, 612-en pedig placebót. A 607 emberből mindössze 6 került kórházba és senki nem halt meg, míg azon 612 emberből, akik a kontrollcsoporthoz tartoztak és nem kaptak az új gyógyszerből, 41-en kerültek kórházba és 10-en meghaltak.

https://www.instagram.com/p/CV5SByXoqeS/

A gyógyszer engedélyezéséhez szükséges dokumentumokat a cég még novemberben be kívánja nyújtani az FDA-nak és jelenleg 500 millió tabletta legyártására van kapacitásuk, ami 50 millió kezelésnek felel meg.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Engedélyezték a Merck Covid-tablettáját az Egyesült Királyságban

Forrás: BBC News / CNBC

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »