A Facebook megszünteti az arcfelismerő funkcióit

Az új Facebook-anyacég, a Meta kedden bejelentette, hogy megszünteti arcfelismerő rendszerét, leállítva az egyik legszélesebb körben használt ilyen technológiát – írja a CNBC.

A vállalat közlése szerint ez a változás a Facebook napi aktív felhasználóinak több mint egyharmadát érinti, ami több mint 600 millió fiókot jelent. Összességében mintegy egymilliárd ember egyéni arcfelismerő sablonját fogják törölni.

https://www.instagram.com/p/CVyCLVusE0p/

A Facebook technológiája leginkább arról ismert, hogy automatikusan felismeri az emberek (ismerőseink) arcát a fotókon vagy videókon. Ez a funkció fog megszűnni a következő hetekben – tájékoztatott a vállalat.

A cég a növekvő biztonsági aggályok miatt döntött így. „Az arcfelismerő technológia sokakat aggaszt a társadalomban, és a szabályozó hatóságok még mindig dolgoznak egy egyértelmű szabályrendszer kialakításán a használatára vonatkozóan. E folyamatos bizonytalanság közepette úgy gondoljuk, hogy célszerű korlátozni a technológia használatát” – fejtette ki a Facebook.

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »