Az EU elkötelezte magát az erdők védelme mellett

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének Glasgowban zajló 26. ülésén (COP26) kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő 5 évben 1 milliárd eurót fordítanak az uniós költségvetésből az erdők védelmére.

A világ erdőinek megóvásáról és a felelős termőföldhasználat előmozdításáról szóló konferencián Von der Leyen elmondta: az erdővédelem közös felelősség, nemcsak az éghajlat stabilitásának megtartása szempontjából, hanem azért is, mert a világ erdei továbbra is több százmillió embernek biztosítanak megélhetést.

A bizottság elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy az erdőkben és a földeken világszerte csökkenteni kell az ökológiai lábnyomot.

https://www.instagram.com/p/CVvjJc5KoE5/

„Az európai emberek nem akarnak többé olyan termékeket vásárolni, amelyek előállításához erdőirtás kapcsolódik. Ezért hamarosan javaslatot teszünk az EU által okozott globális erdőirtás elleni küzdelemről szóló rendeletre, amellyel összefüggésben szorosan együttműködünk a termelő országokkal” – jelentette ki.

A felajánlott 1 milliárd euróból 250 milliót a kongói medence őserdeinek védelmére szánják.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »