Itt a Chevrolet válasza a Tesla Cybertruckra

Ma nyílik Las Vegasban a SEMA Show autókiállítás, erre időzítve leplezte le a Chevrolet a Beast nevű koncepcióautót, mely hajtásláncában ugyan nem, de kinézetében erősen a Tesla Cybertruck ellenfelének tűnik – legalábbis mindkét autó hasonlóan látványos. 

A Beast koncepció alapját a Silveradó pickup adja, de a meghajtáson sem sokat gondolkoztak, belepakolták az autóba a Chevrolet Corvette 650 lóerős V8-asát, így környezetvédelmi szempontokról szó sincs. A Chevrolet anyacégénél, a General Motorsnál tisztában vannak azzal, hogy az Egyesült Államokban nem lesz gyors az elektromos autózásra történő átállás, így 2025-ben még piacra dobnak egy frissített motorcsaládot a nagyobbik, 6 liter körüli fajtából – de azért hamarosan lesz tisztán elektromos Hummer is.

https://www.instagram.com/p/CVvk2gKF-0h/
  • Kapcsolódó cikkeink:

A GM nem sieti el az elektromos átállást

Már csak pár évig tarthat a Tesla piaci dominanciája

Forrás: Car and Driver / Instagram

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »