A GM nem sieti el az elektromos átállást

Annak ellenére, hogy mindkét nagy amerikai autógyár, a Ford és a GM is elkezdte elektromos offenzíváját, utóbbinál azért maradtak kérdések az elszántságot illetően.

A General Motors elnöke ugyanis tegnap bejelentette, hogy a következő generációs benzinmotoros, nagyméretű (full-size) pickupok 2025-ben érkeznek és a jelenleginél hatékonyabb motorokkal szerelik majd őket, a szén-dioxid kibocsátásuk 10%-kal (!) csökken – persze megfelelő vezetési stílus mellett.

A full size pickup járműkategóriáról – melybe olyan modellek tartoznak, mint a GMC Sierra, a Ford F250 vagy a Chevrolwt Silverado – azt érdemes tudni, hogy európai társaiknál lényegesen nagyobbak, jellemző motorméretük 5,6 – 6,7 liter között mozog, fogyasztásuk pedig igazából mellékes, de általában 10 liter / 100 km feletti, tehát nem a környezettudatosság jelképei.

Persze lesz elektromos Hummer  is, már előrendelhető, akár 1000 lőerővel is.

Forrás: XTB / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: éves mélypontján a DAX

Jelentős eladási hullám bontakozott ki a hét utolsó kereskedési napján az európai részvénypiacokon, a DE30 több mint 2%-kal került lejjebb és közel kétéves mélypontra jutott. Az eleve borús hangulatot a német BMI adatok rontották tovább.

Read More »