A GM nem sieti el az elektromos átállást

Annak ellenére, hogy mindkét nagy amerikai autógyár, a Ford és a GM is elkezdte elektromos offenzíváját, utóbbinál azért maradtak kérdések az elszántságot illetően.

A General Motors elnöke ugyanis tegnap bejelentette, hogy a következő generációs benzinmotoros, nagyméretű (full-size) pickupok 2025-ben érkeznek és a jelenleginél hatékonyabb motorokkal szerelik majd őket, a szén-dioxid kibocsátásuk 10%-kal (!) csökken – persze megfelelő vezetési stílus mellett.

https://www.instagram.com/p/B5xTz3rBF1A/

A full size pickup járműkategóriáról – melybe olyan modellek tartoznak, mint a GMC Sierra, a Ford F250 vagy a Chevrolwt Silverado – azt érdemes tudni, hogy európai társaiknál lényegesen nagyobbak, jellemző motorméretük 5,6 – 6,7 liter között mozog, fogyasztásuk pedig igazából mellékes, de általában 10 liter / 100 km feletti, tehát nem a környezettudatosság jelképei.

Persze lesz elektromos Hummer  is, már előrendelhető, akár 1000 lőerővel is.

Forrás: XTB / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »