Újabb hamueső hullt La Palmára

A spanyol La Palma szigetén található vulkán, amely hat hete váratlanul kitört, nagyobb mennyiségű hamut lövellt ki vasárnap, egy nappal az eddigi legerősebb földrengés után – írja az ABC News.

Az Európai Unió műholdas megfigyelőszolgálatának adatai szerint a vulkán gerincéről az Atlanti-óceán felé hömpölygő lávafolyamok 970 hektárnyi területet borítottak be a szeptember 19-ei kitörés óta. A katasztrófa következtében több mint 2000 épület megsemmisült, és mintegy 7500 embert evakuálni kellett a területről.

A szakértők szerint nehéz megjósolni, hogy mikor ér véget a kitörés, mert a felszínre kerülő láva, hamu és gázok a föld mélyén zajló összetett geológiai tevékenység következményei, amelyet a jelenlegi technológiákkal lehetetlen pontosan monitorozni.

Az alábbi videón a jelenlegi állapotok láthatók.

https://www.instagram.com/p/CVs5GaurQ_L/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: ABC News / Instagram

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »