Nem látni a lávafolyam végét La Palmán

Egyelőre nem látni, mikor fog véget érni a vulkánkitörés, amely egy hónapja tartó káoszt okozott La Palma szigetén – mondta a Kanári-szigetek elnöke vasárnap.

Vasárnap ismét 42 szeizmikus mozgás történt a szigeten, amelyek közül a legnagyobb a Spanyol Nemzeti Földrajzi Intézet adatai szerint 4,3-as erősségű volt.

“Nincs jele annak, hogy a kitörés véget érne, annak ellenére, hogy ez mindenki legnagyobb vágya” – fogalmazott Angel Víctor Torres elnök a szocialista párt konferenciáján Valenciában.

A lávaáradat több mint 742 hektárnyi földet és csaknem 2000 épületet pusztított el La Palmán a vulkán szeptember 19-i kitörése óta. Az eltelt egy hónapban mintegy 7000 embert evakuáltak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply