Az FDA rábólintott, olthatják az 5-11 év közötti amerikai gyerekeket

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Pfizer/BioNTech által fejlesztett vakcinát az 5 és 11 év közötti gyermekek számára, így nemsokára 28 millió gyermek oltása kezdődhet meg az Egyesült Államokban. Az új engedéllyel az USA szinte teljes lakossága jogosult a Covid-19 elleni védőoltás felvételére.

https://www.instagram.com/p/CVoD2lSDaQK/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: NBC News / Instagram

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »