Pokémon kártya és Lamborghini: erre ment el a Covid-kölcsön Amerikában

Az amerikai igazságügyi minisztérium sajtóközleményei egy sor, néhol már-már abszurdnak mondható luxuscikket listáznak, amelyeket állítólag abból a kedvezményes hitelből vásároltak az illetékesek, amelyeket a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak tett lehetővé a kormányzat.

Egy férfit azzal vádolnak, hogy sztriptízklubokra költötte a pénzt, míg egy másik delikvens be is vallotta, hogy egy 318 000 dolláros Lamborghinit vásárolt belőle. A prímet mégis a Georgia államban élő Vinath Oudomsine viszi, ő ugyanis a kapott, mintegy 85 000 dolláros kölcsönéből 57 789 dollárt költött egyetlen Pokémon kártyára.

A fent említett csalások csak az extrémebb esetek, ezen kívül számos visszaélés történt az amerikai segélyprogramokkal. A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Washington Post oldalán.

Tovább olvasom →

Forrás: The Washington Post / Instagram

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply