Pokémon kártya és Lamborghini: erre ment el a Covid-kölcsön Amerikában

Az amerikai igazságügyi minisztérium sajtóközleményei egy sor, néhol már-már abszurdnak mondható luxuscikket listáznak, amelyeket állítólag abból a kedvezményes hitelből vásároltak az illetékesek, amelyeket a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak tett lehetővé a kormányzat.

Egy férfit azzal vádolnak, hogy sztriptízklubokra költötte a pénzt, míg egy másik delikvens be is vallotta, hogy egy 318 000 dolláros Lamborghinit vásárolt belőle. A prímet mégis a Georgia államban élő Vinath Oudomsine viszi, ő ugyanis a kapott, mintegy 85 000 dolláros kölcsönéből 57 789 dollárt költött egyetlen Pokémon kártyára.

A fent említett csalások csak az extrémebb esetek, ezen kívül számos visszaélés történt az amerikai segélyprogramokkal. A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Washington Post oldalán.

Tovább olvasom →
https://www.instagram.com/p/CVifILNtGud/

Forrás: The Washington Post / Instagram

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »