Egy hónap alatt négyszeresére nőtt az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Egy nap alatt több mint négyezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma pedig 31.544-re emelkedett. Egy hónap alatt több mint négyszeres a növekedés.  

Negyvenöt, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 4039 fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Hozzátették: eddig 5 947 085 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 728 025-en a második, 1 millió 164 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2021. augusztus 1-jétől. Forrás: MTVA

A kormányzati portálon azt írták: 859 378-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 30 692 ember, a gyógyultak száma 797 142-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 31 544, kórházban 1970 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen.

Bár az ajtív fertőzöttek száma az előző két hullám csúcsaihoz képest még mindig nem magas, az emelkedés mértéke kezd aggasztóvá válni, egy hónappal ezelőtt, szeptember 28-án még csak 7532 aktív fertőzött volt az országban, ma pedig 31.544, ami 319%-os növekedés. Ha ebben az ütemben nő tovább a fertőzésszám, hamarosan ismét a 100 ezer feletti tartományban találhatjuk magunkat, ami viszont vélhetően szigorításokkal járhat.

Forrás: Worldometers

Az új megbetegedéseket a delta variáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért őket arra kérik, hogy regisztráljanak és mielőbb vegyék fel az oltást. A magyar lakosság többsége regisztrált a védőoltásra és már fel is vette, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Worldometers / LR

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply