New Yorkban utcára vonultak a kötelező oltások ellen

Bill de Blasio, New York polgármestere egy hete jelentette be, hogy a város szinte minden alkalmazottjának október 29-ig fel kell vennie a koronavírus elleni oltás első adagját. Amennyiben ezt megteszik, 500 dollárral több fizetést kapnak a következő hónapban, ha viszont nem, fizetetlen szabadság vár rájuk. 

Az intézkedés mintegy 160.500 munkavállalót érint, közülük azonban sokan nem vették jó néven az ultimátumot és tegnap az utcára vonultak.

https://www.instagram.com/p/CVfvLPnNHhL/

Az Egyesült Államokban nem ez az első eset, hogy az oltási kötelezettség ellen határozottan lépnek fel a munkavállalók, a Southwest Airlines például egy hétvégén több ezer járatot volt kénytelen törölni a dolgozók ellenállása miatt, később pedig vissza is vonták a kötelező oltás követelményét.

A járványhelyzet mindenesetre nem sokat javult az utóbbi hónapokban az USA-ban, jelenleg is minden 35. amerikai aktív fertőzött.

Forrás: Fox News / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »