New Yorkban utcára vonultak a kötelező oltások ellen

Bill de Blasio, New York polgármestere egy hete jelentette be, hogy a város szinte minden alkalmazottjának október 29-ig fel kell vennie a koronavírus elleni oltás első adagját. Amennyiben ezt megteszik, 500 dollárral több fizetést kapnak a következő hónapban, ha viszont nem, fizetetlen szabadság vár rájuk. 

Az intézkedés mintegy 160.500 munkavállalót érint, közülük azonban sokan nem vették jó néven az ultimátumot és tegnap az utcára vonultak.

Az Egyesült Államokban nem ez az első eset, hogy az oltási kötelezettség ellen határozottan lépnek fel a munkavállalók, a Southwest Airlines például egy hétvégén több ezer járatot volt kénytelen törölni a dolgozók ellenállása miatt, később pedig vissza is vonták a kötelező oltás követelményét.

A járványhelyzet mindenesetre nem sokat javult az utóbbi hónapokban az USA-ban, jelenleg is minden 35. amerikai aktív fertőzött.

Forrás: Fox News / Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply