Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez – közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Naruhito császár 30 éves unokahúgának döntése értelmében az esküvőt nem a császári szertartás szerint tartották. Mako lett továbbá a császári család első olyan tagja, aki visszautasította azt a 150 millió jenes (412,5 millió forintos) összeget is, amely az esküvő miatt a császári státuszról lemondó hercegnőnek jár.

Az esküvőt követően a pár rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen Mako elnézést kért a házassága nyomán felmerülő bármiféle kellemetlenségért. Miközben szerelmet vallott férjének, úgy fogalmazott: „Nagyon sajnálom az okozott kellemetlenséget, és hálás vagyok azoknak (…), akik továbbra is támogatnak. Számomra Kei pótolhatatlan – a házasság szükséges döntés volt számunkra”.

A párt már most Harry herceghez és Meghan Markle-höz hasonlítják.

https://www.instagram.com/p/CVfE30oMZwY/

Mako hercegnő Naruhito császár öccsének, Akisino hercegnek és Kiko hercegnőnek az elsőszülött gyermeke. Az 1991-ben született lány eleinte követte a császári hagyományt, és a Gakusuin magánegyetemen tanult, ahol a császári család tagjai általában szoktak. Később azonban további tanulmányai miatt otthagyta az említett intézményt.

Forrás: MTI / Instagram

Friss hírek