Már a delta variánsnak is van variánsa

Az Egyesült Királyságban már vizsgálják a koronavírus delta variánsának újonnan felfedezett mutációját; a szakértők attól tartanak, hogy ez a változat még jobban fertőz, ráadásul ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben – írja a CNBC.

Egyelőre homály övezi a delta variáns e “leszármazottját” vagy altípusát, amely hivatalosan az AY.4.2 névre hallgat, de egyesek csak “delta plusz”-ként hivatkoznak rá.

Brit kormányzati egészségügyi tisztviselők azt mondják, hogy túl korai megmondani, hogy a mutáció nagyobb kockázatot jelent-e a közegészségre, mint a delta változat, amely maga is lényegesen fertőzőbb, mint az eredeti Covid-19 törzs. Azt azonban kijelentették, hogy nagyon szorosan figyelemmel kísérik a vírusvariánst, ugyanis jelenleg ez teszi ki az Egyesült Királyságban előforduló Covid-esetek 6%-át. Ez már csak azért is fontos, mert az országban újra berobbant a járvány; a csütörtöki adatok szerint a nyár közepe óta először 50 ezer fölé emelkedett az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőződések száma.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.
Tovább olvasom →

Forrás: CNBC International / Instagram

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply