Már a delta variánsnak is van variánsa

Az Egyesült Királyságban már vizsgálják a koronavírus delta variánsának újonnan felfedezett mutációját; a szakértők attól tartanak, hogy ez a változat még jobban fertőz, ráadásul ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben – írja a CNBC.

Egyelőre homály övezi a delta variáns e “leszármazottját” vagy altípusát, amely hivatalosan az AY.4.2 névre hallgat, de egyesek csak “delta plusz”-ként hivatkoznak rá.

Brit kormányzati egészségügyi tisztviselők azt mondják, hogy túl korai megmondani, hogy a mutáció nagyobb kockázatot jelent-e a közegészségre, mint a delta változat, amely maga is lényegesen fertőzőbb, mint az eredeti Covid-19 törzs. Azt azonban kijelentették, hogy nagyon szorosan figyelemmel kísérik a vírusvariánst, ugyanis jelenleg ez teszi ki az Egyesült Királyságban előforduló Covid-esetek 6%-át. Ez már csak azért is fontos, mert az országban újra berobbant a járvány; a csütörtöki adatok szerint a nyár közepe óta először 50 ezer fölé emelkedett az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőződések száma.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.
Tovább olvasom →

Forrás: CNBC International / Instagram

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »