Egy hónapos vesztegzár jön Lettországban

Lettország egy hónapos vesztegzárat vezetett be a koronavírus-járvány megfékezésére. Ez az első európai ország, amely a tél közeledtével újra széles körű korlátozásokat léptetett életbe.

Mostantól csak az alapvető szolgáltatások vannak nyitva – november 15-ig szinte minden üzlet, étterem, iskola és szórakozóhely zárva tart. Emellett este 8 órától kijárási tilalom lép életbe.

Lettország szeptemberig viszonylag sikeresen korlátozta a járványügyi helyzetet, azóta azonban a fertőzések száma meredeken emelkedik, ami veszélybe sodorja az ország egészségügyi rendszerét.

A fertőzések megugrásáért a balti állam népességének átoltottságát lehet okolni, ez ugyanis jóval az uniós átlag alatt van: a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy Lettországban csak a felnőttek 54%-a kapta meg mind a két védőoltást, szemben a blokk 74%-os átlagával.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: BBC

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply