Egy hónapos vesztegzár jön Lettországban

Lettország egy hónapos vesztegzárat vezetett be a koronavírus-járvány megfékezésére. Ez az első európai ország, amely a tél közeledtével újra széles körű korlátozásokat léptetett életbe.

Mostantól csak az alapvető szolgáltatások vannak nyitva – november 15-ig szinte minden üzlet, étterem, iskola és szórakozóhely zárva tart. Emellett este 8 órától kijárási tilalom lép életbe.

Lettország szeptemberig viszonylag sikeresen korlátozta a járványügyi helyzetet, azóta azonban a fertőzések száma meredeken emelkedik, ami veszélybe sodorja az ország egészségügyi rendszerét.

A fertőzések megugrásáért a balti állam népességének átoltottságát lehet okolni, ez ugyanis jóval az uniós átlag alatt van: a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy Lettországban csak a felnőttek 54%-a kapta meg mind a két védőoltást, szemben a blokk 74%-os átlagával.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: BBC

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »