Egy koreai édesség tartja lázban a világot

A Squid Game miatt újabb globális őrület vette kezdetét: ezúttal a dalgona candy koreai édesség került a középpontba.

A Nyerd meg az életed magyar címen futó történet egy túlélőjátékról szól, amelyben a résztvevőknek koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak. Az egyik feladványban a már fent említett dalgona candy jut főszerephez. Az édesség egyszerűen cukor és szódabikarbóna keverékéből kisütött lapocska, ami bár kemény, rendkívül könnyen törik. A játékosoknak az a feladata, hogy a süteménybe égetett mintát óvatosan vájják ki egy tű segítségével, de úgy, hogy ne törjék el azt.

Amióta kijött a sorozat, a dél-koreai árusokat tömegével bombázzák a rajongók, akik ki akarják próbálni: vajon nekik sikerül-e kivágni a mintát az édességből. A dolog odáig jutott, hogy egyes helyeken már rendelésre készítik a süteményeket.

https://www.instagram.com/p/CVGpL0DIZ1N/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »