A Squid Game a Netflix legnépszerűbb sorozata

Hivatalosan is a Squid Game című sorozat lett a Netflix legnagyobb dobása – írja a BBC.

A streaming-szolgáltató adatai szerint a dél-koreai sorozatot mindössze 25 nap leforgása alatt 111 millió előfizető nézte meg világszerte. Ezzel megelőzi a korábbi győztes Bridgertont, amelyet a megjelenése utáni első 28 napban mintegy 82 millióan néztek.

A Nyerd meg az életed magyar címen futó történet egy túlélőjátékról szól, amelyben a résztvevőknek koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak.

A sorozat híre egyébként még Észak-Koreába is eljutott, viszont ami tényleg rendkívüli, hogy egy észak-koreai propagandaoldal is kommentálta a dolgot, mondván a történet leleplezi a dél-koreai kapitalista kultúra valóságát, ahol “mindennapos a korrupció és rengeteg az erkölcstelen gazember”. A weboldal meg nem nevezett dél-koreai filmkritikusokat idézve azt állította, hogy a tévésorozat egy “egyenlőtlen társadalmat mutat be, amelyben a nincstelen embereket sakkbábuként kezelik a gazdagok”.

Forrás: BBC / Instagram / Reuters

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply