Európai terjeszkedéssel jön a Facebook metaverzum

A Facebook azt tervezi, hogy az elkövetkező öt évben tízezer új alkalmazottat vesz fel az Európai Unióban – közölte a vállalat hétfőn. A lépés célja, hogy mielőbb felépülhessen az ún. metaverzum, egy születőben lévő online világ, ahol az emberek gyakorlatilag az online térben, virtuálisan létezhetnének, azaz dolgozhatnának, játszhatnának, beszélgethetnének, mégpedig VR-headsetek segítségével.

„A metaverzum képes megteremteni egy új, kreatív, társadalmi és gazdasági lehetőségekhez való hozzáférést. Az európaiak pedig a kezdetektől fogva részt vesznek majd a kialakításában” – jelentette ki a Facebook egy blogbejegyzésben. „Az EU-ba történő befektetés számos előnnyel jár, így ugyanis hozzáférésünk lesz egy nagy fogyasztói piachoz, első osztályú egyetemekhez és rendkívül tehetséges emberekhez” – tette hozzá a vállalat.

https://www.instagram.com/p/CRrrMXstbGc/

A Facebook egyik fő prioritásává tette a metaverzum megépítését; az elkövetkező öt évben új munkahelyek jönnek létre, amelyekben magasan specializált mérnökök dolgoznak. A vezetés mindazonáltal úgy gondolja, hogy az online világ megvalósítása mintegy 10-15 évet vesz majd igénybe.

Annak ellenére, hogy a cég előszeretettel vásárolja fel riválisat, a Facebook azt állítja, hogy a metaverzumot „nem egyetlen vállalat fogja egyik napról a másikra felépíteni”, tehát ígéretet tett az együttműködésre.

Egyes kritikusok szerint a legújabb bejelentés a társaság hírnevének helyreállítását és a figyelem elterelését szolgálja, miután a vállalat számos botrány főszereplője volt az elmúlt hónapokban.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: BBC / Reuters

Friss hírek