Műanyaghulladék-múzeum nyílt Indonéziában

Indonézia egyik környezetvédő aktivista csoportja három hónapig épített egy múzeumot, amelyet teljes egészében műanyaghulladékból készítettek, mégpedig körülbelül 10 000 különféle elem felhasználásával.

A műanyag palackokból épített alagút mellett a múzeum “ékköve” Dewi Sri, a jólét istennőjének szobra, amelyet szintén helyi műanyaghulladékból készítettek.

A múzeum alapítója, Prigi Arisandi elmondta, hogy társaival a tengereket egyre nagyobb mértékben beborító műanyag szemétre kívánják felhívni a figyelmet. A környezetvédők célja, hogy meggyőzzék az embereket: mondjanak le az egyszer használatos zacskókról és palackokról.

https://www.instagram.com/p/CU__hcnqRCp/

A műanyagszennyezés különösen akut problémának számít Indonéziában: a szigetország második helyen áll Kína mögött az óceánba kerülő szemét mennyiségét tekintve. A Fülöp-szigetekkel és Vietnammal együtt a négy ország felelős az óceánban lévő műanyag szemét több mint feléért.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Instagram / The Guardian

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »