Műanyaghulladék-múzeum nyílt Indonéziában

Indonézia egyik környezetvédő aktivista csoportja három hónapig épített egy múzeumot, amelyet teljes egészében műanyaghulladékból készítettek, mégpedig körülbelül 10 000 különféle elem felhasználásával.

A műanyag palackokból épített alagút mellett a múzeum „ékköve” Dewi Sri, a jólét istennőjének szobra, amelyet szintén helyi műanyaghulladékból készítettek.

A múzeum alapítója, Prigi Arisandi elmondta, hogy társaival a tengereket egyre nagyobb mértékben beborító műanyag szemétre kívánják felhívni a figyelmet. A környezetvédők célja, hogy meggyőzzék az embereket: mondjanak le az egyszer használatos zacskókról és palackokról.

https://www.instagram.com/p/CU__hcnqRCp/

A műanyagszennyezés különösen akut problémának számít Indonéziában: a szigetország második helyen áll Kína mögött az óceánba kerülő szemét mennyiségét tekintve. A Fülöp-szigetekkel és Vietnammal együtt a négy ország felelős az óceánban lévő műanyag szemét több mint feléért.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Instagram / The Guardian

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »