Friss hírek

Műanyaghulladék-múzeum nyílt Indonéziában

Indonézia egyik környezetvédő aktivista csoportja három hónapig épített egy múzeumot, amelyet teljes egészében műanyaghulladékból készítettek, mégpedig körülbelül 10 000 különféle elem felhasználásával.

A műanyag palackokból épített alagút mellett a múzeum “ékköve” Dewi Sri, a jólét istennőjének szobra, amelyet szintén helyi műanyaghulladékból készítettek.

A múzeum alapítója, Prigi Arisandi elmondta, hogy társaival a tengereket egyre nagyobb mértékben beborító műanyag szemétre kívánják felhívni a figyelmet. A környezetvédők célja, hogy meggyőzzék az embereket: mondjanak le az egyszer használatos zacskókról és palackokról.

A műanyagszennyezés különösen akut problémának számít Indonéziában: a szigetország második helyen áll Kína mögött az óceánba kerülő szemét mennyiségét tekintve. A Fülöp-szigetekkel és Vietnammal együtt a négy ország felelős az óceánban lévő műanyag szemét több mint feléért.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Instagram / The Guardian

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »