Fauci rábólintott az idei Halloween-re

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok legismertebb járványügyi szakembere azt mondta, hogy a gyerekek – az oltásnak, illetve a fertőzésszám fokozatos csökkenésének köszönhetően – idén kimehetnek az utcára és élvezhetik a Halloween-t.

A szakértő kifejtette, hogy ha valaki be van oltva, az nyugodt szívvel kimehet a gyerekével cukorkát gyűjteni, hiszen ez „nagyrészt szabadtéri tevékenység”, hozzátéve, hogy a gyerekek számára hatalmas élmény a Halloween, fontos esemény az évben. Azért persze megjegyezte, hogy azok, akik mindeddig nem oltatták be magukat, vegyék fontolóra a vakcinát – mint fogalmazott: „a közelgő ünnepi időszak jó alkalom arra, hogy elgondolkozzanak azon, miért fontos az oltás”.

https://www.instagram.com/p/CU5DV5NNMpr/

Forrás: Instagram

Friss hírek

50 forint lesz a visszaváltható palackok és fémdobozok betétdíja

A tervek szerint kötelező átvételt írnak elő a 400 négyzetmétert meghaladó eladótérrel rendelkező élelmiszer-értékesítőknek, forgalmazóknak az ezer főnél nagyobb népességű településeken. A visszaváltási díj 50 forint lesz az egyszeri felhasználásra alkalmas csomagolások, és a gyártók által meghatározott összegű a többször használható csomagolások esetében.

Read More »

Az EU a magyarok és a lengyelek nélkül is továbbviszi a migrációs paktumot

Nancy Faeser német belügyminiszter megerősítette, hogy a Tanácsban politikai megállapodás született csütörtökön az úgynevezett válságrendeletről. Magyarország és Lengyelország jelezte, hogy nem áll mellé, rajtuk kívül más állam nem nyilvánított negatív véleményt. Ebben a tekintetben feltételezzük, hogy ez a politikai megállapodás érvényes. - jelentette ki.

Read More »