Anthony Fauci

Akár 9 hónapig is tarthatnak a Covid tünetei

A legújabb adatok arra utalnak, hogy a Covid-19-ben szenvedő betegek a kezdeti fertőzés után akár kilenc hónapig is szenvedhetnek különféle tünetektől - mondta Dr. Anthony Fauci ismert járványügyi szakember, a Fehér Ház vezető orvosi tanácsadója.

Read More »

Akár 2022-ben is kötelező lehet a maszkviselés az USA-ban

Elképzelhető, hogy az amerikaiaknak még 2022-ben is maszkot kell viselniük, még akkor is, ha a vezetés enyhíti a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta vasárnap Anthony Fauci, Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója a CNN hírtelevíziónak.

Read More »

Covid-vakcinák: a szakértők bizakodóak

Az oltásbiztonsági szakértők és a közegészségügyi tisztviselők bíznak abban, hogy az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech, illetve Moderna vakcinák egyaránt hatásosak lesznek a koronavírus új változatai ellen.

Read More »

Fauci: a nyájimmunitás nem megoldás

Ha hagynánk, hogy a koronavírus ellenőrizetlenül “menjen át” az amerikai lakosságon, azaz az lenne a cél, hogy minél több ember megfertőzödjön az úgynevezett nyájimmunitás elérése érdekében, az sok felesleges halálesetet okozna, ezért ez az elképzelés “nonszensz és veszélyes” - figyelmeztetett Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház egészségügyi tanácsadója.

Read More »

Koronavírus: nagy gondok lehetnek télen az USA-ban

Az Egyesült Államok “nagyon sok problémával néz szembe”, mivel a koronavírusos esetek továbbra is az egész országban emelkednek, a hideg téli hónapok pedig csak súlyosbítják majd a helyzetet - figyelmeztetett Dr. Anthony Fauci, a Fehér Ház egészségügyi tanácsadója a CNBC-nek adott interjújában.

Read More »