Széthúz a világ a klímakonferencia előtt

Dél-Korea a korábban kitűzöttnél szigorúbb kibocsátási célokat határozott meg a COP26 nemzetközi, klímaváltozásról szóló konferencia kezdete előtt. Eléréséhez csak a közlekedési szektorban 400 milliárd dolláros befektetésre lenne szükség.

Az október 31. és november 12. között Glasgow-ban megtartandó klímaügyi konferencia célja, hogy segítsen felgyorsítani a Párizsi Klímamegállapodásban meghatározott célok elérését, mely iránt egyes országok ugyan elkötelezettek, de globálisan már döcögősebbnek tűnik az út. Kína például éppen ma jelentette be, hogy 70 szénbányában engedélyezi a kitermelés fokozását a világszerte kibontakozó szénhiány enyhítése érdekében.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Akadozik a kínai áramellátás, kötelező ajánlást adott ki a kormányzat

Európába is begyűrűzött a szénhiány

Dél-Korea eddigi célja az volt hogy 2030-ig 26,3%-kal csökkentse emisszióját a 2018-as szintekhez képest. Ezt a célszámot most 40%-ra emelte az ország. A kormány közleményében jelezte, hogy a 40%-os csökkenést rendkívül nehéz lesz elérni, komoly kihívást okoz, de a javaslat tükrözi a kormány eltökéltségét.

A dél-koreai Energiaügyi Minisztérium módosított javaslatát még jóvá kell hagynia a kabinetnek is. Amennyiben megszavazzák, az ország  szén-dioxid kibocsátásának 2030-ra 436,6 millió tonna szén-dioxid egyenértékre kell csökkennie a 2018-as 727,6 tonnáról.

Kulcs a hajózás

Az ING jelentése szerint Dél-Koreában az összes energiafelhasználás 7%-át a vízi utazás és szállítás teszi ki. Ahhoz, hogy a jelenlegi hajóforgalmat teljesen átállítsák zöld energia használatára, ammónia / hidrogén meghajtást feltételezve 28 milliárd liter ammóniára lenne szükség. A jelentésben az is szerepel, hogy ahhoz, hogy Dél-Korea közlekedési szektora 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást, a kormánynak 400 milliárd dollárt kellene elköltenie fejlesztésekre.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek