Bevételeik egyharmadát elveszítik a kábeltévék a következő években

Az S&P Global Intelligence friss jelentése szerint a tradicionális amerikai televíziós szolgáltatók, közismertebb néven a kábeltévé társaságok bevételei a következő négy évben 33,6 milliárd dollárral csökkenhetnek, mivel a felhasználók sorozatosan mondják le előfizetéseiket.

Az előrejelzés szerint a műholdas és kábeltévés szolgáltatásokat kínáló cégek árbevétele az idei évi várható 91,1 milliárd dollárról 2025-re 65 milliárd dollárra csökkennek, mivel egyre több felhasználó választja a hagyományos tévézés helyett az olyan streaming szolgáltatókat, mint például a Netflix vagy a Hulu és a korábban tradicionális üzleti modellel rendelkező cégek is sikeresen nyitottak a streaming irányába, itt lehet megemlíteni a Disney Plus vagy az HBO Go és HBO Max szolgáltatásokat.

Az Egyesült Államokban „cord cutting-ként (ami lefordítva a kábel elvágását jelenti) emlegetett jelenség már nem új keletű, amit a Pew Research kutatócég elemzése is alátámaszt. Felmérésük szerint azoknak az amerikaiaknak a száma, akik kábeltévét vagy műholdas tévét néznek 24%-kal csökkent az elmúlt hat évben.

A használati szokások nem túl meglepő módon eltérő mértékben változtak az eges korcsoportokban, és ez sem a hagyományos szolgáltatóknak kedvez. A 18-29 közötti felnőttek körében az elmúlt hat évben 31% mondta fel kábeltévés előfizetését, míg ugyanez az arány a 65 év felettiek esetében mindössze 4% volt.

A trend tehát egyértelmű, a hagyományos telekom cégeknek, a kábeltévés és műholdas műsorszóróknak új módszert kell találniuk a fogyasztók megtartására és az elköteleződés növelésére, mert különben csak a lassú kivéreztetés vár rájuk.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek