Emelkedésnek indult az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Az utóbbi hetek nyolcezer körüli stagnálása után az elmúlt két napban emelkedésnek indult az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, ma már 8722-re nőtt ez az adat és a napi új fertőzések száma is felfelé halad. 

Hat beteg meghalt és újabb 837 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 902 806 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 669 473-an a második, 854 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. A kormányzati portálon azt írták: 826 636-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 259-re, a gyógyultaké 787 655-re emelkedett.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2021. augusztus 1-jétől. Forrás: MTVA

Az aktív fertőzöttek száma 8722. Kórházban 627 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 7083-an vannak, a mintavételek száma 7 016 611. A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és mielőbb oltassák be magukat.

Hangsúlyozták, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban, Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny – írták -, hogy már van vakcina és a legtöbben be is oltatták magukat, ami “a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen”. Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta, aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek