Erőre kap a delta Romániában

Romániában meghaladta az ezret a naponta diagnosztizált koronavírus-fertőzések kéthetes mozgóátlaga és a négyszázat a Covid-kórházak intenzív terápiás részlegein ápolt súlyos betegek száma hétfőn. Az aktív fertőzöttek száma a július közepén regisztrált érték 20-szorosára ugrott.  

A stratégiai kommunikációs törzs – a vasárnap elvégzett, a hétköznaponként szokásosnál jóval kevesebb teszt kiértékelésén alapuló – hétfői jelentése újabb 1035 megbetegedésről számolt be, ami megfelel az utóbbi két hét átlagának. A múlt héten azonban két olyan nap is volt, amikor több mint 1500-zal növekedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Romániában az utóbbi hét napon is több mint másfélszer annyi fertőzést regisztráltak, mint az azt megelőző héten. Hasonló ütemben, hétről hétre másfélszeresére emelkedik a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma is. Hétfőn már 3338 koronavírusos beteget kezeltek a kórházakban, közülük 405-öt az intenzív terápián, az aktív fertőzöttek száma pedig 13.742-re nőtt.

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Romániában. Forrás: Worldometers

Utoljára májusban volt a Covid-kórházakban ilyen magas a súlyos betegek száma, az aktív fertőzöttek száma pedig július 15-én még csak 600 volt. A fertőzések ütemének folyamatos gyorsulása közepette is csökken az oltási hajlandóság az országban: a beoltottak száma immár alig 6700-zal emelkedik naponta. A 19,3 milliós Romániában eddig 5 millió 282 ezer ember, a beoltható – 12 év feletti – lakosság mindössze 31,2 százaléka kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Worldometers

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »