Romlanak a romániai járványadatok

Romániában az utóbbi két hét átlagának csaknem háromszorosára, 14-re ugrott csütörtökön a koronavírus-járvánnyal összefüggő, egy nap alatt regisztrált halálesetek száma. A kórházi kezelést, valamint az intenzív terápiás ápolást igénylők száma egy hét alatt másfélszeresére emelkedett.

Az utóbbi hét napon 30 százalékkal több fertőzött vesztette életét, mint a megelőző héten. A közegészségügyi intézet (INSP) csütörtökön közzétett heti jelentése szerint az augusztus 9-15. héten elhunyt 32 beteg közül egy olyan volt, aki megkapta a kétdózisú oltás első adagját, a többi 31 beoltatlan volt.

Csütörtökön megközelítette a 600-at a egy nap alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, ami több mint 80 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Az INSP elemzése ismét azt igazolta, hogy a fertőzöttek többsége (a múlt héten 82 százalékuk) a beoltatlanok közül került ki.

Csütörtökön 1167 fertőzöttet kezeltek kórházban, közülük 153 súlyos esetet az intenzív terápián, az aktív fertőzöttek száma 3841 fő. A kórházi kezelést, valamint az intenzív terápiás ápolást igénylők száma egy hét alatt másfélszeresére emelkedett.

A 19,3 millió lakosságú Romániában eddig 5 millió 142 ezer ember kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást: ez a beoltható, 12 év feletti lakosság 30,3 százalékát teszi ki.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »