18% alatti a szerb fiatalok oltási hajlandósága

Lesújtónak nevezte Darija Kisic Tepavcevic szerb szociálisügyi miniszter, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja, hogy Szerbiában eddig a 18-30 év közötti korosztály mindössze 17,42 százaléka volt hajlandó beoltatni magát a koronavírus elleni védőoltással.

A szerbiai közszolgálati televízió szerdai beszámolója szerint közölte: a fiataloknak meg kell érteniük, hogy ők is megfertőződhetnek, s noha valószínűleg nem lesznek komoly tüneteik, másokat is megfertőzhetnek. Mint mondta: a koronavírus nem ment nyári szabadságra, így továbbra is óvatosnak kell lenni, be kell tartani az előírásokat.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 145-tel 717 812-re, Koszovóban nyolccal 107 424-re, Észak-Macedóniában 21-gyel 155 823-ra, Montenegróban 31-gyel 100 519-re, Bosznia-Hercegovinában pedig harminccal 205 174-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában hárommal 7076-ra növekedett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az oltások hatékonyságát igazolja a brit harmadik hullám

A fiatalok alacsony átoltottsága miatt aggódnak a csehek

Friss hírek

Piaci körkép: az EKB még nem látja a jeleket

Christine Lagarde, az EKB elnöke ma elmondta, hogy nem látják tiszta jelét annak, hogy a maginfláció csökkenne, dinamikája továbbra is erős. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az EKB nem feltétlenül emeli tovább a kamatokat, de nem is zárja ki a további szigorítást.

Read More »

Nemsokára a holland köztisztviselőknek sem szabad tiktokozni

A holland kormány hamarosan megtiltja köztisztviselőinek, hogy a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazást munkahelyi elektronikus eszközeiken használják, annak érdekében, hogy kiküszöböljék a kémkedés esetleges kockázatát - közölte Alexandra van Huffelen, a holland igazságügyi minisztérium digitalizációért felelős államititkára kedden Hágában.

Read More »