18% alatti a szerb fiatalok oltási hajlandósága

Lesújtónak nevezte Darija Kisic Tepavcevic szerb szociálisügyi miniszter, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja, hogy Szerbiában eddig a 18-30 év közötti korosztály mindössze 17,42 százaléka volt hajlandó beoltatni magát a koronavírus elleni védőoltással.

A szerbiai közszolgálati televízió szerdai beszámolója szerint közölte: a fiataloknak meg kell érteniük, hogy ők is megfertőződhetnek, s noha valószínűleg nem lesznek komoly tüneteik, másokat is megfertőzhetnek. Mint mondta: a koronavírus nem ment nyári szabadságra, így továbbra is óvatosnak kell lenni, be kell tartani az előírásokat.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 145-tel 717 812-re, Koszovóban nyolccal 107 424-re, Észak-Macedóniában 21-gyel 155 823-ra, Montenegróban 31-gyel 100 519-re, Bosznia-Hercegovinában pedig harminccal 205 174-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában hárommal 7076-ra növekedett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »