Közel megduplázta eladásait a Burberry

A brit luxusmárka, a Burberry igencsak erős negyedévet zárt és nem az egyedüli cég a szektorban, amely a koronavírus-járvány negatív hatásait maga mögött hagyja. A héten a Hugo Boss is hasonló növekedésről számolt be

A divatruházati csoport, amely leginkább az ikonikus, bézs alapon piros-fehér-fekete skótkockás mintájáról ismert pénteken közzétett jelentésében közölte, hogy a június 26-án zárult 13 hétben – ami gyakorlatilag a második negyedévnek felel meg – a kiskereskedelmi bevétele 479 millió fontra emelkedett a tavalyi azonos időszakban elért 257 millió fonttal szemben.

A Burberry azt is jelezte, hogy a teljes áron történő értékesítések aránya 26%-kal nőtt az előző évhez képest, azaz nem kellett annyit akciózni, mint korábban, mivel az új kollekciókkal és kampányokkal egy új vásárlóréteget, fiatalabb korosztályt sikerült a márkához csábítani.

A számokra reagálva Kunal Sawhney, a Kalkine Group vezető részvényelemzője elmondta, hogy a Burberry által ma közölt adatsor azt jelzi, hogy a társaság jó úton jár ahhoz, hogy a járvány negatív hatásait teljes mértékben maga mögött hagyja. A befektetők egyelőre egy picit óvatosabbak, a Burberry részvények árfolyama közel 4%-os mínuszban, valamivel 20 font alatt forog jelenleg – igaz, tavaly márciusban 10 font alatt is jártak a papírok.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek